Θοδωρής Δρίτσας

Συντονιστής των τομέων Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι πότε θα προστατεύει το Υπουργείο Οικονομικών τους μεγαλοφοροφυγάδες των λιστών;

 
Πρωτοφανής σε περιεχόμενο είναι η απάντηση του Υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη στις 6-11-2013 σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, Δ. Γελαλή, Ι. Δραγασάκη, Θ. Δρίτσα, Σ. Κοντονή και Ζ. Κωνσταντοπούλου, που κατατέθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2013 και με την οποία ζητούσαν από το Υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικάμε την πορεία του ελέγχου μεγάλων φορολογικών υποθέσεων (λίστα Λαγκάρντ, λίστα Λουξεμβούργου, λίστα Λιχτενστάιν, ακίνητα Λονδίνου, εμβάσματα εξωτερικού κλπ). Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούσαν πληροφόρηση για τα τεχνικά, ανθρώπινα και θεσμικά μέσα που παρέχονται στο ΣΔΟΕ, για τα ποσά που έχουν έως τώρα εισπραχθεί.Ταυτόχρονα επισήμαιναν τους ασαφείς και αδιαφανείς χειρισμούς του Υπουργείου για υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.

Η απάντηση του Υπουργείου είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα κοινοβουλευτικά ήθη, αφού, αντί να παραθέσει τα στοιχεία που ζητούνται, παραπέμπει σε πρακτικά της Βουλής (!) από παραπλήσιες συζητήσεις επίκαιρων ερωτήσεων άλλων βουλευτών άλλων κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να αναγκάσει την Κυβέρνηση να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία, όπως έχει και τη σχετική συνταγματική υποχρέωση.

Η προστασία σε μεγαλοφοροφυγάδες και σε όσους τα ονόματά τους έχουν εμπλακεί στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, Λονδίνου, εμβασμάτων εξωτερικού κλπ θα αποκαλυφθεί και ο κάθε εμπλεκόμενος θα αναλάβει τις πολιτικές και λοιπές ευθύνες του.

18-Νοέμβριος-2013 - Posted by | Δήλωση, Δελτίο Τύπου | , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

Αρέσει σε %d bloggers: